Βιογραφικο

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Κώστας Νικόλαου κατάγεται από ένα μικρό χωριό των Αγράφων το Λημέρι. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Φράγκου και έχουν δύο παιδιά, το Δημήτρη και τη Λητώ, μόνιμοι κάτοικοι Καματερού.

Σε μικρή ηλικία βρέθηκε στην Αθήνα για να σπουδάσει σε νυχτερινό σχολείο καθώς την ημέρα εργαζόταν. Μετανάστης στην ΛΙΒΥΗ, αλλά σύντομα απολύεται για συνδικαλιστικούς λόγους και απελάσετε από τη χώρα αυτή.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως Οδηγός Πωλητής σε με μεγάλη πολυεθνική εταιρία, στον κλάδο τροφίμων – ποτών όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Εκεί ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση καθώς για όλο το διάστημα εκλεγόταν στις διοικήσεις επιχειρησιακού σωματείου.

Έχει διατελέσει μέλος της Διοίκησης και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας εργαζομένων στον κλάδο ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ, καθώς και εκπρόσωπος των εργαζομένων στη Διοίκηση του επικουρικό ταμείο (ΤΕΑΠΟΖΟ).

Ιδρυτικό μέλος του επαγγελματικού σωματείου ΟΔΗΓΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ καθώς και πρόεδρος του σωματείου αυτού έως και την συνταξιοδότηση.

Παράλληλα συμμετείχε ενεργά και στο κίνημα ειρήνης, στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΑΚΕΑ ( Πανεργατική Κίνηση για Ειρήνη & Αφοπλισμό ), στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΣΟΕ (Κίνηση Ειρήνης Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Ελλάδας), καθώς και στην Γραμματεία της ΠΕΔΥΕ (Παναθηναϊκή Επιτροπή για την Διεθνή Υφεση και Ειρήνη).

Στο κίνημα αλληλεγγύης  με έμπρακτη συμμετοχή, στο πλευρό των Σαντινίστας στην ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ, αλλά και στην ανθρώπινη αλυσίδα στην ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ.

Έχει διατελέσει επίσης μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού, το «Λημέρι», του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου των ΑΠΕΡΑΝΤΙΑΚΩΝ χωριών, καθώς και ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.

Συμμετείχε ακόμα στα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των Βρεφικών Σταθμών, των Παιδικών Σταθμών, καθώς και του Δημοτικού σχολείου των παιδιών του.

Πολιτικά πρόσκειται στο χώρο της Αριστεράς. Αρχικά μέλος του Κ.Κ.Ε. και μετά τη διάσπαση μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Τώρα ασχολείται και αρθρογραφεί για ζητήματα των εργασιακών σχέσεων, της απασχόλησης, της κοινωνικής ασφάλισης και των συνδικάτων, καθώς είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων  (ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε.).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

4 Σχόλια to “Βιογραφικο”

RSS Feed for ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ( Κώστας Νικολάου ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ ) Comments RSS Feed

Κύριε Νικολάου γειά σας. Λέγομαι Κοτσώνας Γεώργιος και είμαι από τη Θήβα. Γεννημένος το 1960, ασφαλισμένος για πρώτη φορά το 1978, σήμερα έχω 7.800 ένσημα όλα ΙΚΑ (όχι βερέα). Πότε με το καλό βγαίνω σε σύνταξη ? Επίσης για να βγω στη σύνταξη με τον νόμο που βγαίνουν οι γυναίκες με ανήλικα παιδιά, αξίζει να το παλέψω δικαστικά ? Ευχαριστώ και εύχομαι υγεία και κουράγιο (γενικώς)…Κοτσώνας Γιώργος.

Καλημέρα..εάν δεν αλλάξουν (εννοώ προς το καλύτερο) τότε με το καλό μπορείτε να βγείτε σε σύνταξη συμπληρώνοντας την ηλικία των 62 ετών. Εάν έχετε συμπληρώσει 12.000 ημέρες ασφάλισης ( 7.800 + 2.700 από εργασία + 1.500 από εξαγορά – μπορείτε να εξαγοράσετε έως και 2.100) τότε η σύνταξη να είναι πλήρης, διαφορετικά η σύνταξη θα είναι μειωμένη κατά 30%. Άλλη επιλογή ( εάν δεν συμπληρώσετε τις 12.000 ) είναι η ηλικία των 67 ετών (πλήρη σύνταξη) ή μεταξύ 62 και 67 ετών μειωμένη ( η μείωση είναι 0,5% για κάθε μήνα που υπολείπεται από το 67ο έτος. Όσο για το δεύτερο, το ΙΚΑ δεν χορηγεί σύνταξη με ανήλικο τέκνο στους πατέρες παρά μόνο στις μητέρες και το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί να ασκηθεί από κανέναν άλλο. Εκτός βέβαια των περιπτώσεων και των ιδικών διατάξεων περί χηρείας ή αναπήρων τέκνων που το δικαίωμα αυτό ασκείται και από τους πατέρες.

καλησπέρα σας. θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος παίρνει αναπηρική σύνταξη με 67% αναπηρία (ποσό σύνταξης 460 ευρώ) μπορεί να εργαστεί με ένσημα; Η εργασία που θέλει να αναλάβει δεν είναι πενθήμερη και με μισθό. θα είναι μεροκάματο. Το μήνα περίπου υπολογίζεται να έχει ένα εισόδημα γύρω στα 480 ευρώ.
Μπορεί λοιπόν να εργαστεί με ΙΚΑ. Αν όχι υπάρχει άλλος τρόπος να είναι νόμιμος;
Ευχαριστώ

Σύμφωνα με την περ.4 της παρ. 1 του άρ. 16 του Ν. 3863/2010 για τους
συνταξιούχους λόγω αναπηρίας που αναλαμβάνουν εργασία ή αυτοαπασχολούνται και κερδίζουν ανάλογα με το βαθμό της αναπηρίας τους περισσότερα από όσα κερδίζει υγιής απασχολούμενος σύμφωνα με τους γενικούς όρους αμοιβής, προβλέπεται η διακοπή της σύνταξης ή των συντάξεών τους κύριων και επικουρικών.

Συνεπώς, δεν επιτρέπεται να εργαστείτε. Όμως, επειδή υπάρχουν και εξαιρέσεις, για περισσότερες πληροφορίες, απευθύνεται στα γραφεία του ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ, στο τηλέφωνο 210-8202100 ή αυτοπροσώπως στην οδό Πατησίων 69 & Αινιάνος ΑΘΗΝΑ ,


Where's The Comment Form?

  Περί

  ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μέλος Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της ΓΣΕΕ (ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ)

  RSS

  Subscribe Via RSS

  • Subscribe with Bloglines
  • Add your feed to Newsburst from CNET News.com
  • Subscribe in Google Reader
  • Add to My Yahoo!
  • Subscribe in NewsGator Online
  • The latest comments to all posts in RSS

  Μεταστοιχεία

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Αρέσει σε %d bloggers: