ΦΡΑΓΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – υποψήφια Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΚΕΛΕΣΜΑ

ΦΡΑΓΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – υποψήφια Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας  –

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ –  ΚΑΛΕΣΜΑ  

 

ΦΡΑΓΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

πρώην Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων – Σίσσερ Πάλκο

υποψήφια Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας

 

Γεννήθηκε στον Άρι Μεσσηνίας, πέρασε τα νεανικά της χρόνια στη Γερμανία, επέστρεψε το 1975. Εργάζεται από 15 ετών – στην Ελλάδα από 20 ετών, στην βιομηχανία ΣΙΣΣΕΡ – ΠΑΛΚΟ. Από τα πρώτα επαγγελματικά της χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην Αριστερά, μέλος του ΚΚΕ από το 1975 -1990 και του Συνασπισμού-ΣΥΡΙΖΑ έως το 2015.  Συμμετείχε ενεργά στο συνδικαλιστικό κίνημα, τα περισσότερα χρόνια ως πρόεδρος του σωματείου αλλά και ως αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας – Ιµατισµού – Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ).

Πρωτοστάτησε στις μεγάλες κινητοποιήσεις την περίοδο 2003 – 2008 και ηγήθηκε του αγώνα να μην μεταφερθεί το εργοστάσιο στην Βουλγαρία. Πάλεψε για την αποκατάσταση των 500 γυναικών, που ξαφνικά βρέθηκαν στον δρόμο και για τις συνεχείς διεκδικήσεις τους έως και 5 χρόνια, μετά το κλείσιμο του εργοστασίου. Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 βρέθηκε στην τιμητική 3η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο.

Είναι παντρεμένη με τον Κώστα Νικολάου από το Λημέρι Ευρυτανίας, ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ έως το 2015, γνωστός από το συνδικαλιστικό & φιλειρηνικό κίνημα, αλλά και από την αρθρογραφία για εργασιακά – συνταξιοδοτικά, μέσα από το «Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων» (ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ).  Έχουν δυο παιδιά, τον Δημήτρη και την Λητώ, και τα τελευταία χρόνια ζουν στην Ευρυτανία.

Συστρατεύεται με το «ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ» με εκείνους που το 2015  άφησαν πίσω τα προσωπικά οφέλη και όλα τα αξιώματα, καθώς και με τους χιλιάδες ενεργούς πολίτες που δεν ακολούθησαν τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ. Με την Ανυπότακτη Ριζοσπαστική Αριστερά (όλοι μαζί) για να ανατραπούν οι αντεργατικές-  αντιλαϊκές πολιτικές (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ) να ξαναγεννηθεί η ελπίδα που ανακόπηκε το 2015, για πραγματική αλλαγή και προοδευτικές κυβερνήσεις, φιλικά προσκείμενες στον κόσμο της εργασίας και όλου του λαού.

ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ

Όλα μπορούν  να είναι αλλιώς

ΚΑΛΕΣΜΑ – ΕΝΟΤΗΤΑΣ & ΕΛΠΙΔΑΣ

 

ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΙΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Η ΕΛΠΙΔΑ

Σήμερα, οχτώ χρόνια από την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αρχηγικό αστικό κόμμα και την επαναφορά της  Ν.Δ. στην κυβέρνηση, οι καταστροφικές συνέπειες για την  χώρα είναι καταφανείς. Ο δημόσιος πλούτος λεηλατείτε.  Η αυθαιρεσία και η παρανομία κυριαρχούν. Οι ολιγάρχες  κάνουν πάρτη, ενώ  οι εργαζόμενοι , οι συνταξιούχοι  και όλος ο ελληνικός λαός  βιώνουμε την ποιο σκληρή δοκιμασία. Χρέος  λοιπόν, το βάρος  πέφτει ξανά στην Ριζοσπαστική Αριστερά  όπου οι χωριστοί βηματισμοί δεν επιτρέπονται.

«ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ»

Η αρχή έγινε. Το «ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ» είναι το κοινό σπίτι όλων των αριστερών και συμμετέχουν  όσοι –ες δεν υποτάχτηκαν και δεν ακολούθησαν τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ. Απαρτίζεται από ανθρώπους με δείγματα γραφής, το 2015 άφησαν πίσω προσωπικά οφέλη και αξιώματα, έχουν το ανάστημα και το ηθικό πλεονέκτημα και μπορούν να εγγυηθούν, να επαναφέρουν την ελπίδα.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΝΙΚΗΣ

Απευθύνομαι και προσωπικά. Ιδιαίτερα σε εκείνους-ες που συμμετείχαμε ενεργά στην διαμόρφωση και στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, σε όλους και όλες που τα προηγούμενα χρόνια βρεθήκαμε στο ίδιο μετερίζι, ότι σήμερα δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να ξαναδώσουμε την μάχη όλοι μαζί. Το οφείλουμε πρώτα απ΄ όλα στον εαυτό μας, στα παιδιά μας και στις οικογένειες μας. Το οφείλουμε στους χιλιάδες συνανθρώπους με τις υποσχέσεις που τους δίναμε για μια καλύτερη ζωή. Οφείλουμε λοιπόν, να ξανά συμπορευτούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, τώρα με το «ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ»  να ανακόψουμε την καταστροφική πορεία για την χώρα, να ξαναγεννηθεί η ελπίδα, για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

«ΜΕΡΑ 25 – ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΞΗ»

 

Ρήξη: Η µόνη απάντηση για αξιοπρέπεια στην εργασία

Ρήξη: Η µόνη απάντηση για αξιοπρέπεια στην εργασία

13 χρόνια τώρα, οι κυβερνήσεις επιτίθενται συνεχώς στα εργασιακά µας δικαιώµατα:

  • Κατήργησαν τις συλλογικές διαπραγµατεύσεις των εργαζοµένων µε τους εργοδότες.
  • Πάγωσαν τη µισθολογική ωρίµανση των τριετιών.
  • Αδιαφορούν για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  • Ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση και µας στερούν το δικαίωµα στην διαµαρτυρία και την απεργία.
  • Επέβαλαν ευέλικτες µορφές εργασίας που οδηγούν σε φτωχοποίηση και σε δουλειές µόνιµα επισφαλείς, µόνιµα προσωρινές.
  • Κατήργησαν το 8ωρο και επέβαλαν εργολαβικές συµβάσεις τύπου γαλέρας µετατρέποντας µας σε εργάτες µε µπλοκάκι.
  • Εκβιάζουν τους ανέργους µετατρέποντας τον ΟΑΕ∆ από οργανισµό προστασίας των ανέργων σε µηχανισµό καταστρατήγησης εργασιακών δικαιωµάτων.

Αρνούμαστε αυτή την “κανονικότητα”

Η πρώτη φορά ρήξη είναι απαραίτητη απέναντι σε ένα πολιτικό σύστηµα που έχει αποφασίσει να αναγκάσει τους εργαζόµενους να πληρώσουν για άλλη µια φορά το τίµηµα µιας κρίσης που προκλήθηκε από την απληστία της ελίτ.

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΡΗΞΗ

όλα μπορούν να είναι αλλιώς

Εµείς στο ΜέΡΑ25 – Συµµαχία για τη Ρήξη δεσµευόµαστε & παλεύουµε για:

  • Επαναφορά των Συλλογικών Συµβάσεων Εργασίας για να µπορούµε να καθορίζουµε τους µισθούς και τους όρους της εργασίας µας.
  • Αυτόµατες αυξήσεις (ΑΤΑ) που θα προστατεύουν τους µισθούς, τις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόµατα από τον πληθωρισµό.
  • Κατάργηση του νόµου Χατζηδάκη που µεταξύ άλλων ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση.
  • Επαναφορά του 13ου-14ου µισθού κι όλων των µνηµονιακών περικοπών (όπως η αναστολή των τριετιών στις Εθνικές Συλλογικές Συµβάσεις).
  1. Για να σταµατήσει η ερήµωση της χώρας από την νεολαία που ψάχνει µέλλον µόνο στο εξωτερικό.
  2. Για εργασία µε αξιοπρέπεια, ασφάλεια, προοπτική.
  3. Γιατί το µέλλον ανήκει στον κόσµο της δουλειάς. Για έναν κόσµο µε βασικό εισόδημα, λιγότερες ώρες δουλειάς και επιχειρήσεις που λειτουργούν στη βάση του “ένας εργαζόµενος – µία µετοχή – µία ψήφος”.

    Γιατί όλα µπορούν να είναι αλλιώς!

Ρήξη: Γιατί η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόµενο

Ρήξη: Γιατί η ακρίβεια δεν είναι φυσικό φαινόµενο

Η φωτιά στις τιµές και τους λογαριασµούς έχει δράστες:

Τα καρτέλ της κερδοσκοπίας.

Και έχει και συνεργό, τα µνηµονιακά κόµµατα,

που αρνούνται να εφαρμόσουν τα απολύτως απαραίτητα:

  • ∆ραστική µείωση του ΦΠΑ και των ταξικών έµµεσων φόρων
  • Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή μισθών, συντάξεων κι επιδομάτων
  • Πλαφόν στις τιµές προϊόντων που καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες και τη διατροφή των λαϊκών στρωµάτων.
  • Κατάργηση του Χρηµατιστηρίου Ενέργειας και κοινωνικοποίηση της ∆ΕΗ.

Η ακρίβεια που µπήκε για τα καλά στη ζωή µας είναι η νέα µορφή λιτότητας

Το κύµα ακρίβειας έχει, για το εισόδηµα όλων µας, το βάρος ενός ακόµα Μνηµονίου. Κάνει το ίδιο που έκαναν οι µειώσεις των µισθών και των συντάξεων το 2011, 14 , 16 κ.ο.κ. Οι πολίτες, είτε δουλεύουν είτε είναι άνεργοι, απλά δεν έχουν να πληρώσουν. Τα χρήµατα φτάνουν για όλο και λιγότερες µέρες του µήνα.

Είναι η ακρίβεια φυσικό φαινόµενο; Είναι αναπόφευκτη;

Θα µπορούσε µια κυβέρνηση να κάνει κάτι; Αν ναι γιατί δεν κάνει; Εµείς τι µπορούµε να κάνουµε;

∆εν είναι φυσικό φαινόµενο

Από τη µία η ακρίβεια στο ρεύµα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ιδιωτικοποίηση και το Χρηµατιστήριο Ενέργειας. Τα κέρδη των µετόχων εξαρτώνται από τις αυξήσεις της χονδρικής που µετακυλίονται στην πλάτη των καταναλωτών. Απαιτείται κοινωνικοποίηση της ∆ΕΗ. Από την άλλη, η ακρίβεια στα σούπερ µάρκετ οφείλεται κυρίως στις πρακτικές καρτέλ που οι ιδιοκτήτες ανεξέλεγκτοι εφαρµόζουν σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών. Η Επιτροπή Ανταγωνισµού πρέπει να πάψει να είναι διακοσµητική.

Τι θα έπρεπε να κάνει µια κυβέρνηση που θα νοµοθετούσε υπέρ του λαού;

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι το αµορτισέρ που απορροφά τους οικονοµικούς κραδασµούς για να προστατεύσει τους πολίτες.

Οι άµεσες κινήσεις για τις οποίες δεσµεύεται και διεκδικεί το ΜέΡΑ25 – Συµµαχία για τη Ρήξη:

Άµεση µείωση ΦΠΑ

Σε µία χώρα µε σπασµένη οικονοµία, ο ΦΠΑ δεν µπορεί να είναι στο   24%, υψηλότερα και από τη Γερµανία. Απαιτείται άµεση, ραγδαία µείωση των συντελεστών ΦΠΑ, µε τον γενικό ΦΠΑ στο 15% και διαµόρφωση του κατώτατου συντελεστή στο 0%, ώστε τα λαϊκά νοικοκυριά να εξοικονοµούν

κάθε µήνα χρήµατα απαραίτητα για την επιβίωση τους.

Τα κόµµατα που είναι δέσµια της τρόικας, δεν θα τολµήσουν να προχωρήσουν σε κινήσεις που θα έπρεπε να είναι αυτονόητες για να ανακουφιστούν οι πολίτες.

Άµεση µείωση της τιµής ενέργειας

Με τις διάφορες επιδοτήσεις των λογαριασµών ενέργειας, χρήµατα από τον  προϋπολογισµό,  δηλαδή δικά µας, δίνονται στους ολιγάρχες, ενώ παράλληλα εµείς συνεχίζουµε να πληρώνουµε πανάκριβα το ρεύµα και το φυσικό αέριο. Για να λυθεί το πρόβληµα πρέπει:

  • Να διευρυνθούν τα κριτήρια ένταξης στο κοινωνικό τιµολόγιο, ώστε να πιάνουν µεγαλύτερο κοµµάτι του πληθυσµού
  • Να καταργηθεί το Χρηµατιστήριο Ενέργειας και να επιβληθεί πλαφόν ανάλογα µε το µέσο κόστος παραγωγής της κάθε µονάδας παραγωγής.
  • Να κοινωνικοποιηθούν οι ∆Ε∆∆ΗΕ, ∆ΕΗ, Α∆ΜΗΕ µε επανασύσταση µίας ενιαίας ∆ΕΗ.

Το ρεύµα είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να εξασφαλίζεται εγγυηµένα για όλες και όλους. ∆εν µπορεί να είναι πεδίο κερδοφορίας για µια κρατικοδίαιτη παρασιτική ολιγαρχία.

ΑΤΑ µισθών και επιδοµάτων

Οι πενιχρές αυξήσεις στους µισθούς και τα δήθεν επιδόµατα µε τα διάφορα pass, που υποτίθεται προσπαθούν να ανταποκριθούν στον πληθωρισµό, δεν είναι παρά µια σταγόνα σ’έναν ωκεανό πληθωρισµού

– ενός πληθωρισµού ταξικού που πλήττει περισσότερο τους πιο αδύναµους.

Η µόνη ουσιαστική λύση θα ήταν η γενναία αύξηση του κατώτατου µισθού και η Αυτόµατη Τιµαριθµική Αναπροσαρµογή Μισθών, Συντάξεων και Επιδοµάτων.

Αυτό σηµαίνει ότι οι µισθοί, οι συντάξεις και τα επιδόµατα αυξάνονται όταν αυξάνεται ο πληθωρισµός που αφορά τα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Μάλιστα η αναπροσαρµογή αυτή πρέπει να λαµβάνει υπόψιν και τις ειδικές ανάγκες κάθε οµάδας (πχ ΑΜΕΑ) των οποίων ο πληθωρισµός αυξάνεται ιδιαίτερα.

Φωτιά στα τρόφιµα – αισχροκέρδεια για το καρτέλ – Φωτιά στο ρεύµα αισχροκέρδεια για το καρτέλ – Ξεπούληµα τραπεζών αισχροκέρδεια  – για  το καρτέλ – Ξεπούληµα κόκκινων δανείων – αισχροκέρδεια   για  το καρτέλ

Όλα για το καρτέλ!

Το καρτέλ το οποίο επιδοτεί ο λαός µε νέα δανεικά. Το καρτέλ στο οποίο η επόµενη συγκυβέρνηση, «προοδευτική» ή «συντηρητική» θα δώσει διαπιστευτήρια πριν συγκροτηθεί.

Το ΜέΡΑ25 – Συµµαχία για τη Ρήξη

δηµιουργήθηκε για να συγκρουστεί µε τέτοια καρτέλ.

ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη: Για μια αγωνιστική συστράτευση απέναντι στη μνημονιακή σύμπραξη

 

Τα βασικά προγραμματικά σημεία:

 

Απέναντι στην θλιβερή συμφωνία των μνημονιακών κομμάτων, που προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική στις πολιτικές τους, η Αριστερά, οι δυνάμεις των κινημάτων, ο κόσμος του αγώνα, έχει έρθει η ώρα να δείξουμε ότι όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

Δεν θα πεινάσουμε, δεν θα κρυώσουμε για τα κέρ

    • Άμεση Κατάργηση Χρηματιστηρίου Ενέργειας και ρήτρας αναπροσαρμογής. Κοινωνικοποίηση ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και επανασύσταση Ενιαίας ΔΕΗ.
    • Αυξήσεις και Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή Κατώτατου Μισθού, Συντάξεων και Επιδομάτων.
    • Κούρεμα χρεών των υπερχρεωμένων μικρομεσαίων και φτωχότερων λαϊκών νοικοκυριών. Παύση κατασχέσεων, πλειστηριασμών, εξώσεων σε λαϊκές κατοικίες. Άμεση κατάργηση του «Ηρακλή», ίδρυση δημόσιας επιχείρησης διαχείρισης κόκκινων δανείων και νέου Οργανισμού Κοινωνικής Στέγης.

Η υγεία, η παιδεία, το περιβάλλον δεν ξεπουλιούντ

    • Κοινωνικοποίηση της Δημόσιας Υγείας, της Παιδείας και της Ενημέρωσης.
    • Προστασία του περιβάλλοντος, υπεράσπιση του φυσικού πλούτου της χώρας, των ελεύθερων δημόσιων χώρων ενάντια στην κερδοσκοπική αδηφαγία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Το μέλλον ανήκει στην κοινωνία, όχι στην ολιγαρχία !

    • Ανάκτηση από το δημόσιο των ιδιωτικοποιημένων δημόσιων επιχειρήσεων και υποδομών στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας υπό εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.
      Όχι άλλοι νεκροί για τα συμφέροντα των ισχυρών!
    • Ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας στην Αρχή Δημοσίων Εσόδων και τη Στατιστική Υπηρεσία .
    • Ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας στον δανεισμό και στις συναλλαγές: Σπάσιμο του τραπεζικού μονοπωλίου στις ηλεκτρονικές πληρωμές, μέσω της ίδρυσης Δημόσιου Συστήματος Ηλεκτρονικών Πληρωμών.
    • Δημόσιο Χρέος: Απαλλαγή από το βραχνά του δημοσίου χρέους μέσω διαδικασιών αναδιάρθρωσης και βαθιάς διαγραφής του.
    • Ανάκτηση εθνικής κυριαρχίας στις τράπεζες: Ίδρυση δημόσιας Αναπτυξιακής και Αγροτικής Τράπεζας στην οποία εντάσσονται το Υπερταμείο, το ΤΑΙΠΕΔ και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Οι εθνικοποιημένες πλέον τράπεζες θα τελούν υπό κοινωνικό έλεγχο.

Με την ειρήνη και τη φιλία των λαών, απέναντι στα σχέδια που αιματοκυλούν τον πλανήτη!

    • Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Ανεξάρτητη Αδέσμευτη Πολυδιάστατη Εξωτερική Πολιτική.
    • Κατάργηση των βάσεων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ – ορμητηρίων του στρατού, ναυτικού και αεροπορίας των ΗΠΑ.
    • Απόσυρση από τον Μιλιταριστικό-Εξορυκτικό Άξονα Ισραήλ-Κύπρος-Αίγυπτος- Αραβικά Εμιράτα.
    • Διεθνής εκστρατεία για τη δημιουργία και ένταξη σε ένα Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων. Τερματισμός της ΝΑΤΟϊκής πρόσδεσης της χώρας.
    • Όχι στις κυρώσεις που πλήττουν τους λαούς.

Για τη ρήξη που έχει ανάγκη η κοινωνία!

Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

 

    Περί

    ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: Μέλος Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της ΓΣΕΕ (ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ)

    RSS

    Subscribe Via RSS

    • Subscribe with Bloglines
    • Add your feed to Newsburst from CNET News.com
    • Subscribe in Google Reader
    • Add to My Yahoo!
    • Subscribe in NewsGator Online
    • The latest comments to all posts in RSS

    Μεταστοιχεία

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...